»Strokovnjaki namreč menijo, da zmanjševanje uživanja mesa in drugih živalskih izdelkov najpomembneje prispeva k trajnosti prehranjevanja, raziskava pa je pokazala, da ima Slovenija enega od najvišjih deležev prebivalcev, ki se mesu ne mislijo odpovedati.«
»Vaše pozive k zmanjševanju uživanja mesa pa razumemo kot očiten konflikt interesov med vlado in slovensko mesno industrijo, ki lovi ravnotežje med družbenim, gospodarskim in okoljskim vidikom trajnostnega razvoja, in vam sporočamo, da v naših vrstah ni niti enega razloga za ples.«
»Ključno je uživanje manj rdečega mesa, pri čemer gre predvsem za izziv, kako spremeniti človeško ravnanje.«
»Živali smo zasužnjili, pa čeprav meso ni ključno za naše psiho-fizično zdravje, bolj pomemben je naš odnos do okolice, v kateri živimo.«
»Gre za možnost izbire jedi iz dveh različnih menijev, kar je že uveljavljena praksa v številnih državah in bo spodbujalo uživanje več polnovrednih žit, zelenjave, stročnic, sadja, oreščkov in s tem prehranskih vlaknin, številnih vitaminov, mineralov in elementov v sledovih. S tem bo prehrana otrok bolj pestra, bolj zdrava in bolj trajnostna.«
»Zato so vsakršni laični pozivi (in bolj ali manj očitno lobiranje) k omejevanju živinoreje in uživanja mesa, z različnih vidikov gledano, vsaj škodljivo, če ne že kar nevarno početje.«
»Rajši lakoto trpeti, kakor v želodec dati, kar koli je le en malo smrada nategnilo!«
»V prodaji je to meso označeno s skupnim simbolom 'meso istrskega goveda – boškarina/meso istarskog goveda – boškarina'.«
»Ugotovil je, da ameriška hrana temelji na treh principih. Na sladkosti, slanosti in hrustljavosti.«
»Hrana je tako imenovana 'on the go', se pravi, vzameš s sabo in poješ.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju